Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

„Drumul spre Emaus”


.


The Lord's Prayer by Piano Instrumental on Grooveshark


       „ Iată, astăzi este a treia zi după răstignirea și moartea Învățătorului nostru, Isus din Nazaret, iar Paștele este pe sfârșit. Cred că voi lua pe Cleopa și voi pleca spre Emaus… Merg să îl caut.
Emaus este departe, aproximativ 60 de stadii de Ierusalim. De aceea am nevoie de  prietenul meu, Cleopa, să mă însoțească. Vom merge împreuna.
Iată că în timpul călătoriei, deja când am parcurs o distanță destul de mare din drum, am întâlnit un străin, dar eu nu l-am băgat în seamă o bucată bună de timp… Până când a început să ne întrebe despre ce vorbeam eu cu Cleopa. Vorbeam despre evenimentele petrecute în Ierusalim cu 3 zile în urmă, cum că Isus din Nazaret a fost osândit și răstignit, chiar dacă era un mare prooroc cu putere dată din partea lui Dumnezeu, și cu învățături care asculta mult norod. În momentul  acela Cleopa s-a întors, m-am întors și eu întristat și ne uitam la strainul care ne însoțea… Nu cunoștea cele petrecute, spuneam eu, iar Cleopa a început să îi spună despre aceste evenimente : „ Isus a fost un mare prooroc, un bun învățător, milos și sfânt, care vorbea doar despre Dumnezeu, cu cuvinte care aveau putere în învățătură. Tot norodul Îl iubea, dar cei mai de seamă cărturari și preoți, au displăcut aceste lucruri, le era frică de acest Isus din Nazaret care făcea semne și minuni în Ierusalim și oriunde mergea. Chiar și așa, cu atâta putere ce avea, tot a acceptat voia lui Dumnezeu… a murit răstignit pe o cruce de lemn, între tâlhari, iar în locul Lui a fost eliberat Baraba, cel dintâi tâlhar în Ierusalim. Dar norodul nu știa ce avea să facă. Iar apoi, în ziua aceea, a fost deja judecat și condamnat la moarte, totul s-a petrecut atât de repede… Isus a fost răstignit, a murit iar apoi a fost îngropat în mormântul lui Iosif din Arimatea. De atunci numai plâns și durere este între ucenicii lui, mama lui și tot norodul care îl urma… Dar iată că astăzi, după trei zile au venit la noi femeile care dis de dimineață au mers la mormânt și nu au găsit pe Domnul acolo, era gol mormântul, la fel ne-au spus și ucenicii care au mers să vadă acest lucru. Spuneau că au văzut și vedenii cu îngeri, care le spuneau că Isus cel răstignit nu este mort, ci viu.” Și eu credeam că Isus va izbăvi Israel, dar s-au întâmplat toate acestea la Ierusalim…acum nu mai știu ce să cred, nu mai știu dacă totul a fost așa cum trebuia…
Străinul la auzul acestor lucruri, nu s-a surprins, iar fața lui nu avea nici o expresie de mirare, a început totuș să ne vorbească din Scripturi, despre acest Isus din Nazaret. Spunea că toate aceste lucruri aveau să se întâmple pentru a se împlini toată Scriptura, iar voia lui Dumnezeu trebuia să meargă până la bun sfârșit. M-ă uimeam de la cele auzite, iar pieptul îmi ardea, simțeam că inima îmi crapă, pentru că acest străin avea învățături bune, cunoștea Scripturile, parcă îl cunoștea pe Isus. Dar totuș am continuat drumul cu acest străin. „Uite străine, acolo este Emaus, acolo mergem noi, spunea Cleopa. Nu vrei să rămâi cu noi? Este spre seară iar ziua aproape că a trecut.” Străinul a acceptat și a rămas cu noi la masă. Acolo s-a petrecut un lucru minunat… străinul, care ne-a însoțit, a luat și a binecuvântat masa care am pregătit noi acolo, iar în momentele acelea mi s-au deschis ochii și mi-am dat seama ca este Isus, învățătorul nostru iubit, Domnul nostru! Dar pe când îl căutam eu, El era de negăsit. Iar atunci mi-am dat seama că pe tot drumul care am parcurs în aceea zi, El a fost alături de mine! Așa se explică de ce îmi bătea așa tare inima în prezența Lui. Hristos este viu, a înviat Isus din morți! Răspândiți toți această veste!”

One Response to “„Drumul spre Emaus””

  1. ilie says:

    toata slava sa fie adusa lui amin fr...ilie

Your Reply

Walk the words here

Persoane interesate